U kunt Rutjensland uiteraard benutten als tussenstation in een meerdaagse wandel- of fietstocht. Even blijven rondhangen in de prachtige gevarieerde omgeving willen we toch ook als optie in overweging geven.

In onze omgeving zijn de wandel- en fietsmogelijkheden onuitputtelijk. Fietsend over de vele kilometers dijken heeft u zicht op de rivier (de Rijn en de Waal), aan de ene kant en op de akkers, weilanden en boomgaarden aan de andere kant. Natuurlijk na elke paar kilometer een vriendelijk dijkdorpje. Elke dag anders, elke dag avontuur.
De vele pontveren maken het extra aantrekkelijk.  Daarnaast bevinden zich vele gelegenheden/attracties op korte afstand, zie hiervoor ook onder het kopje ‘links’.

De steden Arnhem, Nijmegen en Wageningen bevinden zich op afstanden van respectievelijk 10, 17 en 12 kilometer en bieden vele mogelijkheden van winkelen tot musea, van terrasje tot bioscoop. Wat te denken van een dag vaartocht op de Rijn of Waal?

Grote attracties die bij iedereen bekend zijn zoals De Hoge Veluwe met Kröller-Müller museum, het Openlucht Museum, Burgers Zoo, Ouwehands Dierenpark met pasgeboren panda, Het Afrikamuseum, en nog veel meer verdienen uw aandacht en liggen op fietsafstand. Golfbaan Welderen ligt op 2,5 km afstand.

Zeer recentelijk is de Limes – de noordelijkste grens van het Romeinse Rijk – op de lijst van Wereld erfgoederen geplaatst. Die grens loop over ons perceel, bijna. In Arnhem, Elst en Nijmegen zijn daar de sporen nog van te zien.
Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Limes_(Romeinse_Rijk)

*) fietsaccu’s kunnen gratis worden opgeladen